iedere

2 maanden

kunst

exposities

Exposities

Sinds januari 2023 biedt de Mariakapel een verbindende locatie waar de werken van verschillende kunstenaars mogen (gaan) worden geëxposeerd voor een termijn van 2 maanden. Middels een transparante constructie die zowel het bereik van de kunstenaar als het verlangen van de plek doet verruimen en samenkomen bieden wij een mooie gelegenheid voor (startende) kunstenaars.

Altijd te bewonderen in de Kapel

De werken van Lucienne van Eeden, onze huiskunstenares die permanent zorgdraagt voor een betoverende binnenkomst.

Juli en augustus 2023

Karen Scheffers is kunstenaar, medium, sjamanistisch practitioner, opsteller en womb keeper. De schilderijen die zij creëert fungeren als multidimensionale poorten en als reflecties voor de ziel. In haar praktijk werkt Karen individueel in 1 op 1 consulten en met grotere groepen. Daarbij gebruikt ze haar mediamieke en doorgrondende kwaliteiten om direct bij de oorzaak van het probleem te komen. Karen voelt daarbij in vele lagen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en op zielslagen. De schilderijen worden dan ingezet als manier om inzicht te krijgen, opnieuw te verbinden en los te laten. Waardoor er helderheid, bewustwording en heling kan ontstaan. Je kan de schilderijen bekijken met je fysieke oog maar de intentie van de kunstenaar is dat je anders leert kijken en dat het de onderliggende lagen in de persoon raakt. Kenmerkend voor haar stijl zijn de geometrische vormen, de vaak etherische vrouwengezichten en de vogels en andere dieren die regelmatig terugkomen in haar werk. Haar stijl zou het beste omschreven kunnen worden als “Visionary Art”.

“Van kinds af aan ben ik altijd erg visueel en creatief geweest. Ik tekende en schilderde veel en had een hele rijke belevingswereld. Door mijn hooggevoeligheid voelde en zag ik meer dan alleen het tastbare. Ik zag de diepste kern van mensen en hun ziel en alle lagen die daaroverheen liggen. Iets waardoor ik me vaak niet begrepen voelde, omdat de buitenkant andere dingen deed vermoeden”.

Wil jij graag een afspraak maken om de kunst te bezichtigen? Mail ons dan: info@mariakapelcoudewater.nl
Voor meer informatie over Karen en haar bijzondere werk, zie haar website www.reflectionofasoul.com
​​​​​​​
De gehele maand juli & augustus is Karen haar werk te bewonderen!

Mei en juni 2023

Deze periode draagt de kapel de expositie van de ‘Wonderwezens’ van John Rabou.

Mythische figuren en bijzondere geschiedenisillustraties worden inéén gegoten in de indrukwekkende tekeningen.

Maart en april 2023

Deze periode draagt de kapel een deel van de prachtige verlichtende kunst van Lucienne van Eeden.

Lucienne laat zich vooral inspireren door de grootsheid van de natuur en het universum -in al haar- verschijningsvormen. Haar werk is geen letterlijke weergave van de natuur zoals die zich aan ons oog voordoet, maar een intuïtieve reflectie in verf, kleur en structuur. Er zal nog een open expositie worden gepland, dus stay tuned!

Coming Soon

Voor de overige maanden zijn wij momenteel nog in gesprek met meerdere kunstenaars.

Mocht je interesse hebben om in onze kapel te exposeren, laat dan van je horen.