Maandag.

Dé dag waarop je bij ons zonder plan of bedoeling jou zelf en/ of jouw intenties kan laten voeden en dragen op onze krachtplek.

Niets moet, heel veel mag.

_____Deelname aan de workshops is zeker niet verplicht. Per deelname betaal je 13 euro (contant)._____

Vanaf 9.00 uur is de kapel geopend.

****************HET PROGRAMMA VAN DE WORKSHOPS TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE KAN AFWIJKEN, ZIE ONDERSTAAND HET ZOMERVAKANTIE AANBOD****************

Om 09.30 uur vindt er een Qigong-les plaats van Marc van de Ven.

Je bent altijd vrij om een (kosteloze) proefles bij te wonen en de waarden van deze natuurlijke & bewuste levensvorm te ont-dekken. Te ont-wikkelen. Te ont-doen, van lading. Te laten stromen; zoals het stromen wenst.

Qigong is een eeuwenoude Oosterse beweegkunst met als doel tot op hoge leeftijd soepel te blijven.
Je bewust worden van je fysieke en mentale lichaam is wat je ondergaat tijdens de lessen.Door Qigong ervaar je, door de zachte en langzame bewegingen, innerlijke harmonie en rust in jezelf. De Qi (energie) in jouw eigen lichaam gaat stromen, je voelt je fit en steeds meer in balans.

Qigong met Marc van de Ven

 

Om 14.00 uur vindt er een Happy Hour (lachyoga) plaats onder leiding van Els Pfann.

Sometimes your joy can be the source of your smile, and sometimes your smile can be the source of your joy. Thich Nhat Hanh

Hoe vaak lach jij per dag? Herinner je je de laatste keer dat je de slappe lach had? Zou je iets vaker willen lachen?

Tijdens de Happy Hour nodig je bewust de lach uit om op je gezicht te verschijnen*. Terwijl je dit leest zou je actief je mondhoeken omhoog kunnen krullen bijvoorbeeld. Doe het nu. Voel wat het met je doet.

In plaats van af te wachten tot er iets buiten jezelf plaatsvindt waarover je in de lach schiet, wek je actief je lach op. Zo kun je zelf kiezen wanneer je lacht. Ben je niet afhankelijk van omstandigheden om te kunnen lachen. Maak je je lach onvoorwaardelijk. Wanneer je dit samen met anderen doet, is dit makkelijker. Daarom biedt Els Pfann je elke maandag de gelegenheid om naar Mariakapel Coudewater te komen. Waar je zelf de kracht van je lach kunt ontdekken. Wees welkom.

*Gebaseerd op de principes van lachyoga: lachen zonder reden. Je kunt het eenmalig proberen of regelmatig terug komen. Meld je aan of kom spontaan binnen. Trek gemakkelijke zittende kleding aan. Per keer € 13,- Is de bijdrage een probleem voor je, laat het ons weten, dan regelen we wat.

Lachcoach & zangeres Els Pfann

Om 15.30 uur vindt de ‘Proeverij van de Stem’ plaats.

Zangeres Christian Scheres en Stembevrijder Tony de Wit wisselen elkaar wekelijks af en brengen beide een bijzonder aanbod tijdens onze Monday Blessings.

Christian over haar aanbod:

‘Herken je het gevoel dat wanneer je zingt je een boost geeft aan je energie? Zingen onder de douche, in de auto, in een koor, mantra zingen; gewoon zingen! Heb je het verlangen om meer met je stem te doen maar vind je dat je niet goed kunnen zingen of zit je gevangen in perfectie en loop je vast? Ervaar tijdens de monday blessings dat er veel meer mogelijk is met je stem dan je denkt.

Ik ga jullie laten proeven van de talrijke mogelijkheden die jouw stem biedt. Met iedere maandag wat anders op het menu. De stem die uitdrukking kan geven aan de intentie van een lied. De stem die technisch iets mooi kan zingen. De helende stem. Improviseren.  Stembevrijding. Mijn missie is om jullie in contact te brengen met jullie eigen unieke stem. Mijn oproep aan jullie is om je eigen stem te volgen zodat je uitdrukking kunt geven aan wat er in jouw ziel leeft.  De ziel wil zingen!’

Christian is jazz- en klassiek zangeres. Ze zingt in haar eigen combo Jazz ’n Breakfast en in het Brabant Koor. De afgelopen jaren volgde zij zangopleidingen in Kopenhagen, Amsterdam en bij Loucas van den Berg, schrijver van het boek de Helende Stem. Tijdens de workshop neemt zij je mee op een zang en klankreis en leert ze je aan de hand van het klankalfabet de mogelijkheden van je stem kennen.

 

Christian Scheres

Tony over zijn aanbod:

‘Ik open een klankbad en eenieder die mee wil neuriën, zingen of muziek maken is welkom.
Na het klanken is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.’

Stembevrijder Tony de Wit

_____Deelname aan de workshops is zeker niet verplicht. Per deelname betaal je 13 euro (contant)._____

Sharing is caring