“Het Prille Begin”; Voor iedereen die ooit geboren is.

We blijven graag in verwondering delen en onderzoeken, zodat we ons steeds meer gaan herinneren wie we ten diepste zijn en kunnen leven vanuit ons oorspronkelijk potentieel.
Het tweede deel van Love in Motion Inspire brengt ons terug naar het begin van ons leven hier op aarde. In het medicijnwiel de plek van het Oosten. Op deze dag delen Anna Verwaal (geboortedeskundige) en Gery van der Heijden (osteopaat) hun kennis en wijsheid met ons en vooral dat wat hen inspireert in hun werk rondom geboorte.

De tijd van conceptie, zwangerschap en geboorte is meest vormgevende periode in een mensenleven. Daar staan we niet vaak bij stil.
Hoeveel impact de ervaringen gedurende deze periode op ons verdere leven hebben is verbijsterend. Door stil te staan bij de invloeden in dit prille begin, onze eigen ervaringen als embryo, foetus en baby en die van onze ouders in deze periode, worden verbanden met onze verdere levensloop, relaties en psychisch, lichamelijk en spiritueel welzijn wonderlijk helder.
Als we teruggaan naar de oorspronkelijke heelheid en onszelf als stille getuige meenemen in wat we hebben ervaren, beleeft en gemist kunnen we met meer bewustzijn in ons leven staan. Dat wat ons belast kan gemakkelijker naar de oorsprong herleid worden en de laagjes die ons oorspronkelijk potentieel vertroebelen kunnen zo oplossen. Dit bewustzijn brengt heling en genezing. Imprints hoeven niet meer herhaald te worden.

In deze tijd waarin traumawerk en persoonlijke ontwikkeling gemeengoed worden is dit een belangrijk aanknopingspunt voor eenieder die ooit geboren is.

Anna Verwaal is verpleegkundige met moeder-kind specialisatie, geboorteconsulente, en docent lactatiekunde en primaire periode.
Sinds 2006 reist Anna over de hele wereld om deze kennis en ervaringen te helpen verspreiden middels lezingen en workshops. De inhoud bestaat uit een combinatie van klinische kennis, de laatste ontwikkelingen uit de epigenetica en pre,- en perinatale psychologie en fotografie. Samen met de ervaringen die ze de afgelopen 28 jaar heeft opgedaan in verschillende landen in samenwerking met therapeuten, psychologen, gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen.

Gery van der Heijden studeerde fysiotherapie en wist toen al dat bezig zijn met ziekte niets kon oplossen. Je moet weten wat gezondheid is om mensen bij te kunnen staan in hun proces.
Na fysiotherapie was hij niet tevreden en nog steeds nieuwsgierig. Na een opleiding manuele therapie die in vorm al wat meer oorzakelijk kijkt is hij opgeleid tot osteopaat.
Dr. Still, de grondlegger van de osteopathie zei, “maak van je praktijk een laboratorium” en dit is wat Gery heeft gedaan. Door elke dag de menselijke anatomie, fysiologie en natuur te observeren. Zowel fysiek als niet fysiek. Dit zorgt iedere dag voor verwondering.
Gery’s manier van werken is op z’n minst magisch te noemen. De aandacht en enorme focus die hij in zijn sessies in totale verstilling aan zijn patiënten geeft is wonderlijk en helend. Daarnaast heeft hij een enorm rijke kennis over het ontstaan van het mensenlichaam en de natuurlijke ontwikkeling en daarmee het zelf-regenererend vermogen en genezing. We zijn blij dat hij zijn inspirerende kennis en schat aan wijsheid nu op het podium met meer mensen wil delen.

In de ochtend geven Anna en Gery beide een lezing over hun werk en de bezieling en inspiratie die zij hierin vinden.
In de middag geven beide een workshop om hetgeen zij vertellen ook werkelijk aan den lijve te kunnen ervaren.

Lisette van Pavoordt geeft hierna een prachtig intuïtief concert op de antieke vleugel middenin de kapel. Een mooie wijze om hetgeen is aangeraakt gedurende de dag te verwerken en integreren.

In de ochtend zullen de lezingen gefilmd worden om later te worden uitgezonden op het YouTubekanaal van Love in Motion.

Sharing is caring